taralianka

Just another WordPress.com site

За мен April 4, 2011

Здравейте,

Като майка на понастоящем (април 2011) 7 месечно бебе ми се е налагaло многократно да се ровя в нета за какво ли не, отнасящо се до отглеждането на дъщеря ми. Попадала съм на много подобни блогове с полезна за мен информация, от това как да кърмя, как да отглеждам дете с рефлукс, как да захранвам и всякакви други неща. Затова реших, че за много мами ще е полезно и аз да споделя собствения си опит, и най-вече за онези, които са решили, като мен, да не захранват по стандартната схема с каши и пюрета, а държат децата им да си хапват домашно приготвена храна, когато е възможно, разбира се. Аз захранвам по нещо смесено между Baby Led Weaning (метода на Рапли) и моята собствена преценка и интуиция, за това как да предлагам храната на детето си. Доста често експериментирам с продуктите, които ще въвеждам и когато опитът се окаже успешен ще споделям тук със снимки и рецепти.

Смятам да споделям и всякаква друга информация или опит, които намеря за интересни, а също така и плетивата ми, за които от дъжд на вятър остава време :) . Надявам се да съм полезна и интересна, а също така и постоянна с това начинание (постоянството не е от най-силните ми черти).

Advertisement
 

5 Responses to “За мен”

 1. Desi Says:

  Здравей,

  Случайно попаднах на твоя блог. имам бебо на 3м. и бих искала да го захраня по този начин и засега събирам информация. много се радвам да видя, че има успешни опити и в България, където всичко различно от стандарта се отхвърля… намерих много полезна информация при теб! Успех!

  • taralianka Says:

   Благодаря Деси,
   наистина метода работи. Дъщеричката ми вече е на 11 месеца и си хапва сама почти всичко, добре се справя и с лъжица за възрастта си. Аз нямам друг опит, за да сравня, но няколко пъти като сме пътували ми се е налагало само с пюрета да се храним и видях огромната разлика, нежеланието й да яде, нервите и времето да й подавам с лъжица, въобще осъзнах, че съм направила правилния избор. Успех и на теб и почти съм сигурна, че ще си доволна от изживяването.

 2. Миглена Христова Says:

  Здравей. Аз реших да пробвам рецептите ти, защото ми се сториха много хубави и вече изпитани. Обаче можеш ли да ми кажеш къде бъркам относно рецептата “сладкиш за Маги” за след седмия месец. Малко гнетав стана. Трябва ли да стане като нормален сладкиш или така трябва да е. Благодаря предварително за отговора.

  • taralianka Says:

   Да, такъв става, все пак няма набухвател. Нормално е, и не пречи, при нас се харесваше много. Успех!

 3. Миглена Христова Says:

  Въпреки че става такъв, и при нас много се хареса. Сега правих овесено-елдените палачинки. Много са готини и се ядат. Благодаря за рецептите.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s